Nieuws

Opbrengsten Remunjse whatsapp kwissen naar voedselbank Midden-Limburg 07-11-2020

Sabien Perey en Peter Bonekamp hebben onlangs, de vierde Remunjse Whatsapp kwis georganiseerd.


Ook deze keer werd de opbrengst van €1508,61 in de vorm van een cheque, gedoneerd aan de voedselbank Midden-Limburg.
De Remunjse whatsapp kwissen worden georganiseerd door Bonekamp en Perey. Zoals de naam al zegt wordt de quiz via whatsapp gespeeld, dus iedereen kan het spelen waar hij op dat moment is. De meeste spelen thuis en sommigen gaan met vrienden bij elkaar zitten.
Sabien vertelt:''De eerste keer hebben we de quiz georganiseerd tijdens de 1e lockdown, om wat amusement te brengen onder de mensen. Onze groep was toen nog relatief klein, ongeveer 50 teams van voornamelijk vrienden, die meededen.
We hadden toen zoveel materiaal verzameld om vragen te maken, dat we nog een 2e en 3e quiz gemaakt hebben. We hebben toen iedereen een klein bedrag aan inschrijfgeld gevraagd, met de bedoeling om dat als prijzengeld te gebruiken. Vervolgens kwam iemand op het idee om het inschrijfgeld te doneren, aan een goed doel en dat is toen de voedselbank geworden.
De vragen hebben altijd betrekking op de stad Roermond en bestaan veelal uit foto's van o.a. kroegen, kerken, bekende sporters, plaatsnaamborden van Roermond maar ook muziekfragmenten en 't remunjse dialect komen voorbij''.
De volgende activiteit is een kerst whatsapp kwis en een vastelaoveskwis voor iedereen uit Limburg. Verder is het koppel nog na aan het denken over een kerst/winterspeurtocht voor kinderen van de lagere school.
Er is ook een kinder whatsapp kerstquiz in de kerstvakantie in  de planning.

Geplaatst door:Angela Hokstam