Nieuws

“De gele hond” 13-05-2021

Wie een hond tegenkomt met een geel lintje of strikje aan de halsband, riem of tuigje doet er goed aan even op afstand te blijven


Het gele signaal is bedoeld om te attenderen op honden, die om welke reden dan ook meer ruimte nodig hebben dan andere honden.

Er kunnen vele redenen zijn waarom een hond (tijdelijk) een geel merkteken draagt, bijvoorbeeld:
* De hond is aan het werk en mag daarin niet gestoord worden of is invalide.
* De hond valt wel eens uit naar andere honden / mensen.
* De hond is herstellende van bijvoorbeeld een operatie of is loops.
* De hond is in training of voelt zich niet lekker.
* Het gaat om oude honden, die niet meer kunnen/willen spelen of extreem bang zijn.
En zo kunnen er nog veel meer redenen zijn waarom een hond net even wat meer ruimte nodig heeft dan andere honden. Dat hoeft niet altijd negatief te zijn.

Francien Sardeman zocht via Facebook naar een geel lintje voor haar hond Bobby, vond dit en Bobby heeft inmiddels een geel lintje aan zijn riem. “Mijn hond heeft een geel lintje nodig, omdat hij al wat ouder is en slecht ziet. Hij wordt vaak enthousiast begroet door andere honden, maar heeft dat pas door als ze plots voor hem staan. Hij schrikt daarvan en bijt. Om zo een vervelend incident te voorkomen, hoop ik dat een geel lintje helpt. De informatie over het gele lintje zag ik op mijn social media voorbij komen en was van toepassing op Bobby. Ook in een tijdschrift bij de dierenarts heb ik hierover gelezen”, zegt mevrouw Sardeman tot besluit.

Het gele hond project (The Yellow Dog Project) is in 2012 in Zweden van start gegaan, maar nog maar bij een beperkte groep mensen bekend. Wie meer wil weten over dit project kan contact opnemen met Edwin Frakking via telefoonnummer 06 15051195 of een kijkje nemen op https://www.honden school.online

Geplaatst door:Angela Hokstam