Nieuws

Scream Expedition krijgt door workshops verdieping van talenten 11-08-2021

Op aanvraag van de jongeren die betrokken zijn bij Scream Expedition, worden er workshops gegeven, om hun skills verder te ontwikkelen.


Deze skills zijn nodig om van de Scream Expedition, een nog toffer en enger event te maken. Het halloween event Scream Expedition wordt in de Roermondse wijk "De Kemp" gehouden.

''Ik ben in Roermond de Combinatiefunctionaris Cultuur (zeg maar cultuurcoach). Dat betekent dat ik mij onafhankelijk beweeg in de stad, om cultuur, wijk en onderwijs aan elkaar te verbinden. Misja Geraedts van stichting Wel.kom benaderde mij een tijdje geleden, met de vraag of ik de mensen die de Scream Expedition organiseren kon helpen, met het vinden van een stukje verdieping en ontwikkeling van hun talenten. Zodoende ben ik met Misja en Brian Thoonsen, een van de jongeren, aan de slag gegaan met het organiseren van een aantal workshops. Samen met de workshopleiders hebben Misja en Brian gekeken naar wat de wensen zijn, van de deelnemers en hoe dit kan worden vertaald, naar een korte cursus van 4- 6 avonden. Dit heeft geresulteerd in een heel tof programma, waar de jongeren en volwassenen erg enthousiast over zijn en waarbij ze echt een stukje eigenaarschap hebben, voor de inhoud van het project'' vertelt Marjolein Peeters.
''We hebben in totaal drie verschillende korte cursussen georganiseerd. Op dit moment kunnen ze al een korte cursus filmen/ monteren volgen, die wordt gegeven door Dave van Eck, een professionele videograaf. Samen met Dave maken ze een promotiefilm die wordt gebruikt, om reclame te maken voor de komende editie. Ook kunnen ze na de zomervakantie een korte cursus Kostuum/Decor volgen bij Lobke Houkes. Zij is kostuum- en decorontwerper. In deze cursus maken de deelnemende groepen decorstukken en kostuums voor de Scream Expedition. En er is inderdaad een cursus schminken en grimeren bij Simone Cox, die hier een kei in is en daarnaast ook lesgeeft op het Roercollege. De cursus filmen/ monteren is op dit moment al aan de gang, zodat de organisatoren ruim voor de Scream Expedition, al wat toffe beelden naar buiten kunnen brengen. De cursus schminken/ grimeren en kostuum/decor zullen na de zomervakantie starten''.
''Het resultaat van deze korte cursussen zal hopelijk zijn, dat de deelnemers een hoop nieuwe (of verder ontwikkelde) skills en handvatten hebben, waarmee ze de komende jaren vooruit kunnen en die ze zelfstandig verder kunnen ontplooien. Aan de andere kant is het resultaat als het goed is, een nog engere Scream Expedition. Wat voor mij als cultuurcoach een belangrijk bijkomend resultaat is, is dat ik de inwoners van de wijk de Kemp, kan laten zien dat je cultuureducatie en een stukje verenigingsondersteuning ook naar de wijk kunt halen, wat de drempel om aan een cursus of workshop deel te nemen lager maakt. Dat is waar mijn werk om draait en dit project is een heel mooi voorbeeld van dat streven'' aldus Peeters.
Verder zegt Misja Geraedts van stichting Wel.kom het voilgende:
''De zomer geven we iedereen de ruimte, om lekker te genieten van de vakantie en vanaf september gaan we er weer vol tegenaan met de voorbereidingen. Decor, kostuum, locaties en het werven van voldoende scare actors, staan dan als eerste op de planning en daarna kunnen we ons richten op de deelnemers. Het blijft elke keer spannend, wat er qua maatregelen zullen zijn na de zomervakantie. Het event vindt plaats op zaterdag 30 oktober 2021.

 

Geplaatst door:Angela Hokstam