Nieuws

Nieuwe koers seniorenvereniging slaat aan 15-08-2021

De nieuwe koers van seniorenvereniging ‘Sta op en wandel’ slaat aan.


De vereniging heft niet langer contributie, maar vraagt aan leden een bijdrage van één euro voor elke activiteit, waaraan zij deelnemen. Voor een consumptie wordt hetzelfde bedrag gevraagd, al is die niet kostendekkend. “De ene keer moeten we geld toeleggen op een activiteit, de andere keer houden wij er wat aan over”, vertelt voorzitter Bert Kraus.

Ook de kostbare uitstapjes behoren volgens de voorzitter tot het verleden.
“De belangstelling daarvoor was groot, maar er moest steeds een sloot geld bij”, vervolgt hij.

Nieuwe koers
Voor het uitbreken van de coronacrisis liep de animo om aan de wekelijkse activiteiten van de seniorenvereniging in ‘t Trefpunt deel te nemen terug. “Misschien was het vaak teveel van hetzelfde en ontbrak het aan de nodige variatie. Na een bestuurswijziging zijn we een nieuwe koers gaan varen en bepalen de bezoekers wat er op maandagmiddag gedaan wordt. Zijn er mensen die willen kienen, dan zorgen wij voor wat prijsjes.”

Vaste bezoekers
Er worden inmiddels verschillende activiteiten ontplooid en mensen die in het verleden niet onder stoelen of banken staken geen lid van de seniorenvereniging te willen worden, behoren tegenwoordig tot de vaste bezoekers van de activiteiten van de seniorenvereniging.

Bert Kraus antwoordt bevestigend op de vraag of uitstapjes definitief tot het verleden behoren. “Wij hebben als vereniging wat spaargeld en dat moet ten goede komen aan de senioren in de wijk. In de afgelopen tijd hebben wij regelmatig contact onderhouden met onze leden en hen af en toe met een aardigheidje verrast.

Behoefte aan aandacht
“Mensen hebben behoefte aan aandacht en hebben onze inzet als prettig ervaren”, vertelt Mariet Rademakers, die Bert als secretaris bijstaat en veel werk verricht. “Dat zullen wij blijven doen en zo af en toe zullen we ook activiteiten organiseren die wat meer kosten, maar de onderlinge band verstevigen. Een voorbeeld daarvan is de barbecue die we eind juli georganiseerd hebben. De deelnemers hebben ervan genoten!”

 De nieuwe koers van seniorenvereniging ‘Sta op en wandel’ slaat aan.

Geplaatst door:Angela Hokstam