Nieuws

Kun jij iets betekenen voor mensen met dementie? 15-08-2021

Het Sociale Benaderingsteam in de gemeente Roermond is op zoek naar vrijwilligers en studenten die leuke en ondersteunende activiteiten willen doen met mensen met dementie in de wijken Centrum, Veld en Vrijveld.


Het team maakt onderdeel uit van een Social Trial (proef) die in samenwerking met vele andere partners wordt georganiseerd. Vanuit de Sociale Benadering wordt op een andere manier naar mensen met dementie gekeken.
Het team biedt ondersteuning aan thuiswonende mensen met dementie en hun naasten op basis van wat zij willen en belangrijk vinden. De focus wordt niet gelegd op wat niet meer kan door de ziekte, maar juist op wat nog wel kan! 
Rondom het team worden studenten met een bijbaan en vrijwilligers ingezet. De ondersteuning in een thuissituatie kan worden aangevuld met samen leuke dingen doen, eropuit trekken en andere mensen ontmoeten.
De studenten ontvangen een vergoeding voor hun werkzaamheden. Er staat bovendien scholing ter beschikking om ondersteuning te bieden tijdens de werkzaamheden.

Geïnteresseerd?
Ben je geïnteresseerd om mee te gaan doen aan deze Social Trial of zijn er nog vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Els Dorssers van Stichting Wel. kom via telefoon 06-52562879.
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door ZonMw.

 

Geplaatst door:Angela Hokstam