Nieuws

Nieuwe secretaris Bewonersgroep Kitskensberg e.o. Joop Wijnands stelt zich voor 15-08-2021

Mijn naam is Joop Wijnands en ik ben sinds 1 juni 2021 de nieuwe secretaris van de Bewonersgroep Kitskensberg e.o.


Als ‘Neelder Jóng’ verhuisde ik zo’n 40 jaar geleden van een flatje op het Tegelarijveld naar een nieuwbouwwoning op Kitskensberg. Ons jong gezinnetje met 2 kleine kindjes vond al heel snel zijn draai in de nieuwe wijk. Alle be-woners van de Admiraal Helfrichstraat, waar ik nu nog steeds woon, waren nieuw en geïnteresseerd in hun buren, straatgenoten en later de buurtbewoners die al langer op Kitskensberg woonden. Verjaardagsfeestjes met de buren, bewonerscontacten via onze kinderen en een heel actieve wijkvereniging vergemakkelijkten de kennismaking met de overige wijkbewoners. Kortom een geweldige wijk om in te wonen!

Sportief
Ik was en ben nog steeds erg sportief, en zo kwam ik ook in contact met de voormalige korf-balvereniging Kido’68 (Kitskensberg-Donderberg) waar ik jarenlang korfbalde, jeugd trainde en diverse bestuursfuncties vervulde. Veel van de Kido-leden woonden op Kitskensberg en wij troffen elkaar - en de ouders van jeugdleden - vaak bij de wedstrijden van Kido1 op sportpark Kitskensberg.

Wijkvereniging
Zo’n 10 jaar geleden werd ik bestuurslid en later voorzitter van de wijkvereniging Kitskensberg. De animo om samen iets te ondernemen nam helaas af op Kitskensberg/Heide en ondanks allerlei pogingen van het bestuur ook het aantal leden van de wijkvereniging. Helaas moesten wij toen besluiten de wijkvereniging op te heffen.

Bestuurslid
Sinds kort ben ik bestuurslid van de Bewonersgroep Kitskensberg e.o. Deze groep zet zich in voor een veilige wijk, waar iedereen zich thuis voelt en de bewoners elkaar helpen. Voor velen een utopie, voor mij een uitdaging. Ik nodig alle bewoners van Kitskensberg e.o. uit om eens een vergadering van de bewonersgroep bij te wonen. Om te voorkomen dat het té druk wordt,wordt u gevraagd van tevoren even te bellen/mailen. Gegevens hangen in het wijkbord bij de ingang van de wijk.

Geplaatst door:Angela Hokstam