Nieuws

Eetpunt de Schakel zoekt vrijwilligers 07-10-2021

Bij Eetpunt de Schakel gelegen in Camillushof kunnen senioren voor 6.50 euro, een 3-gangen maaltijd eten, bestaande uit soep, hoofdgerecht en een nagerecht.


Dit alles gebeurt in een gezellige sfeer en huiselijke omgeving. Dus voor senioren die niet graag alleen eten, of waarvoor koken wat moeilijker is geworden, of die graag onder de mensen zijn.
Eetpunt de Schakel draait op vrijwilligers die de menu's maken, de boodschappen doen, koken, en ook een gezellig praatje maken met de mensen, en een luisterend oor bieden, mocht dit nodig zijn. Ook is het voor de senioren die komen eten mogelijk, om al eerder te komen, om mee te helpen met de voorbereidingen van het eten, of om een kopje koffie te komen drinken.
Eetpunt de Schakel heeft een plekje, speciaal in Camillus Hof omdat een aantal jaren geleden de restaurantfunctie is komen te vervallen op deze plek. In Camillushof was een ruimte beschikbaar, om voor de buurt de maaltijdvoorziening te behouden. Samen met de deelnemers wordt het menu besproken, voor de volgende week. Daarbij rekening houdend met de tijden van het jaar. Nu we het najaar ingaan zal er weer stamppot op het menu staan vertelt Bertil Hoezen, Procesbegeleider Vrijwilligers.
Hoe zit het met de mensen die graag een maaltijd willen, maar deze niet kunnen betalen?
Helaas is de bijdrage van 6,50 al minimaal, hier kunnen we niet onder gaan zitten. Mensen die niet kunnen betalen, zullen moet aankloppen bij de instanties die daar voor zijn vertelt de procesbegeleider vrijwilligers verder.

Voor Covid-19 kookten wij 5 dagen in de week. Helaas zijn om persoonlijke redenen een aantal vrijwillergs gestopt. Maar met een 5-tal nieuwe vrijwilligers en voldoende deelnemers, gaan we graag weer 5 dagen open zegt Hoezen tot slot.

 

 

Geplaatst door:Angela Hokstam