Nieuws

Opening Zangfietspad Roermond 23-10-2021

Op het voorstel van de Fietsersbond om in Roermond, een zangfietspad in te richten, heeft de gemeente Roermond positief gereageerd.


Het fietspad (in de componisten buurt) kreeg onlangs een nieuwe verharding van asfalt en maakt deel uit van de fietsroute noord- zuid langs de Sint Wirosingel. Het Zangfietspad is in 2013 ontstaan.
Op woensdag 14 oktober is de opening van dit Zangfietspad geweest. Leerlingen van Basisschool ‘t Mozaïek, enkele ouders en andere partijen waren aanwezig. De leerlingen onthulden samen met wethouder Evers, de verkeersborden en zongen een lied.
Veel fietsers willen graag zingen, maar voelen enige schroom om dat ook daadwerkelijk te gaan doen. Fietsersbondcolumniste/ kunstenaar Mapije bedacht daarom in 2013 een oplossing: een zangfietspad. Inmiddels vind je zangfietspaden in Dongenvaart, Drimmelen, Houten, Almere, Amstelveen, Lansingerland, Zoetermeer, Leiden en Hierden. Het allereerste Zangfietspad was een experiment van Mapij, op een fietspad in Amsterdam. Ze heeft een bordje opgehangen waarop staat dat je gerust lekker mag gaan zingen.
Mapije’s actie heeft de aandacht getrokken. Opvallend is ook dat het zangfietspad op internet viral is gaan. Het heeft zich heel snel via social media verspreid.

 

 

 

Geplaatst door:Angela Hokstam