Nieuws

Outdoor trampolinepark beloond met 20.000 euro bij Onze Buurt 17-12-2021

Het idee voor een outdoor trampolinepark in Speeltuin Kitskensberg is in de jaarlijkse wedstrijd van ‘Onze Buurt’ beloond met de tweede prijs, een bedrag van 20.000 euro.


De hoofdprijs van 40.000 euro ging naar het Ramadan-project DB4ALL Kookt van jongeren uit de Donderberg.
Voor de zomer kreeg het jongerenwerk van Stichting Wel.kom regelmatig signalen van jongeren dat ze zich verveelden. Door corona was er veel minder voor hen te doen. Voor Speeltuin Kitskensberg waren ze te oud en veel van de speelplekken in de wijk waren gericht op jongere kinderen.
Samen met een aantal jongeren heeft het jongerenwerk van Stichting Wel.kom onderzocht wat daaraan gedaan kon worden. Speeltuin Kitskensberg bleek vergelijkbare signalen ontvangen te hebben.

Spring jongeren gezond!
Jongeren uit de Kemp, Kitskensberg, ‘t Veld en de Donderberg zijn samen met het jongerenwerk van Stichting Wel.kom gaan brainstormen en het leverde het plan op voor Spring jongeren gezond!, een outdoor trampolinepark in Speeltuin Kitskensberg.

Projectplan
Zij hebben een moodboard en een filmpje gemaakt en het jongerenwerk en het bestuur van de speeltuin hebben samen het projectplan ‘Spring jongeren gezond’ geschreven. Zij drongen met dit plan door tot de finale van ‘Onze Buurt 2021’ en mochten hun idee presenteren op L1 en een pitch geven aan een jury, die de acht finalisten beoordeelde.

Gympoint/SPEL
Ook Gympoint zich heeft aan het project verbonden en verzorgt de trampolinelessen in de speeltuin. SPEL ondersteunt met de keurmerken en eisen die nodig zijn om de veiligheid te waarborgen. Ook de scholen en kinderwijkraden van verschillende stadsdelen steunen dit project.

Trots
We mogen trots zijn op de jongeren die zich hebben ingezet voor dit project, sommigen op de voorgrond in een filmpje of tijdens de presentatie, anderen op de achtergrond met ideeën, tips of creativiteit.

‘Onze Buurt’
Onze Buurt is een actie die mensen en groepen stimuleert om zelf te werken aan de leefbaarheid in de wijk, buurt of dorp.

Sinds 2012 ligt er jaarlijks een startkapitaal klaar van enkele tienduizenden euro’s voor het beste buurtplan van Limburg. Onze Buurt is een actie van de 19 woningcorporaties verenigd in Ons Limburg en wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, L1 en MGL. Sinds 2018 steunt de Provincie Limburg deze actie, in het kader van de Sociale Agenda 2025.

 

Geplaatst door:Angela Hokstam