Nieuws

Scream Expedition 2021 17-12-2021

Halloween wordt elk jaar groter en populairder, ook in onze wijk.


De jongeren van Roermond hebben zich met ondersteuning van het jongerenwerk van Stichting Wel.kom ook nu weer actief ingezet om er onder de naam Scream Expedition een gruwelijke avond vol nachtmerries van te maken.
In april zijn de jongeren al begonnen met de voorbereidingen. In samenwerking met de ECI konden er cursussen gevolgd worden op het gebied van filmen en editten, decorbouw, kostuumontwerp en grime.

Scare zones
Wijkaccommodatie ’t Trefpunt, Speeltuin Kitskensberg, de accommodatie van Rugbyclub de Bokkenrijders, de gymzaal en het Trimboe van het Roercollege Schöndeln waren als scare zones ingericht.
In het laatste weekend van oktober was het dan ook niet veilig in de buurt! Er klonken harde gillen, motorzagen en er liepen allerlei horrorfiguren rond.

Flink uitgepakt
Vorig jaar kon de Scream Expedition niet doorgaan. Daarom werd er dit jaar extra flink uitgepakt en beleefden 350 deelnemers de griezelavond van hun leven. Als alles meezit wordt de volgende expeditie nog enger en nog gezelliger.

In totaal waren zo’n 75 vrijwilligers betrokken bij de organisatie van de Scream Expedition 2021. Meer dan de helft van deze vrijwilligers was jonger dan 25 jaar. Wil je meehelpen bij het organiseren van de Scream Expedition 2022 of als scare actor fungeren, meld je dan aan bij Misja Geraedts van de Stichting Wel.kom, telefoon 06-5256 2809.

 

Geplaatst door:Angela Hokstam