Nieuws

Artikel: Bouwdorp 9 t/m 11 Juli 2019 12-07-2019

Van 9 t/m 11 Juli 2019, vondt het kinderevenement Bouwdorp, in de wijk de Kemp weer plaats. Het thema van dit jaar was Op Survival, waarbij kinderen naar hartenlust hun bouwtalenten tentoon konden stellen.


Van 9 t/m 11 Juli 2019, vond het kinder evenement Bouwdorp, in de wijk de Kemp weer plaats. Het thema van dit jaar was Op Survival, waarbij kinderen naar hartenlust hun creativiteit, en bouw talenten tentoon konden spreiden.

Op dinsdagmorgen werden de groepjes gemaakt door de kinderen zelf, en daarna werd Bouwdorp geopend met ochtend aerobics, en een echte aap, die door een plastic wand, het Bouwdorp terrein oprende. Toen was Bouwdorp echt van start gegaan. De sfeer zat er in ieder geval al meteen goed in, en de kinderen gingen meteen vol enthiousiasme van start.

Ook waren er overlevingsspellen, een overlevingsquiz, en een survivalbaan in het bos bij Schondeln, waar de kinderen zich naar hartelust uit konden leven.

Op woensdagmiddag ging ik kijken naar hoe ver de de hutten gevorderd waren, en echt ik stond er van te kijken hoe de kinderen en hun begeleiders in staat zijn geweest, om in zeer korte tijd, met bijna niks een heus bouwwerk uit de grond te stampen, geschilderd en versierd en al. Ik vond het echt knap!

Ook als ik zag hoeveel plezier de kinderen er aan beleefde om met hamer, zaag en spijkers bezig te zijn, merkte ik dat ik zelf met volle teugen mee genoot.

Op donderdag kwam de jury alle bouwwerken beoordelen, en hebben de kinderen nog een speurtocht gehad. Daarna was het tijd voor de o zo spannende prijsuitreiking. 

Maar een ding is zeker: Bouwdorp 2019 is zeer geslaagd verlopen, en de kinderen hebben zich goed geamuseerd, op naar Bouwdorp 2020!

Natuurlijk was Bouwdorp niet mogelijk geweest zonder de inzet van tal van vrijwilligers, en de inzet van Stichting Wel.kom, die het ook weer dit jaar mogelijk gemaakt hebben dat het voor iedereen leuk verlopen is, en dat het uberhaupt mogelijk was. Bij deze iedereen hartelijk bedankt!

Hopelijk tot volgend jaar, op naar een nieuw spetterend Bouwdorp!

 

 

Geplaatst door:Nori Reijnders