Nieuws

Maatje-op-Maat 03-10-2019

Van 1 t/m 8 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Ook Wel.kom vraagt extra aandacht voor mensen die (wel eens) eenzaam zijn in de gemeente Roermond. Dit doen we door ons project Maatje op Maat in de picture te zetten.


Maatje op Maat is hét centrale punt voor inwoners van de gemeente Roermond voor een-op-een vragen voor ondersteuning.

Maatjes zijn vrijwilligers die een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen van eenzaamheid en sociaal isolement.

Zowel vrijwilligers als mensen die behoefte hebben aan een maatje kunnen zich aanmelden. Na aanmelding kijken we naar de behoeften en interesses van de aanvrager en kwaliteiten van de maatjes. Die nemen we mee om een goede match te kunnen maken.

 

Bij Maatje op Maat kunt u terecht voor:

Hulp bij administratie en belastingen
Kleine klussen in huis en klein tuinonderhoud
AutoMaatje, een individuele vervoersdienst in samenwerking met de ANWB
Bezoekmaatje.
 

Hulp bij administratie en belastingen
Bent u al wat ouder en kunt u door omstandigheden niet meer zelf uw administratie of belastingen doen? Vrijwilligers kunnen uw administratie op orde brengen en u helpen bij het invullen van uw belastingpapieren. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Voorwaarde is wel dat u een laag inkomen heeft.


 

Klussendienst
De klussendienst is bedoeld voor mensen met een laag inkomen, in het bijzonder ouderen, mensen met een beperking en mensen die extra ondersteuning nodig hebben. Voor een klus betaalt u de vrijwilliger contant € 2,50 per halfuur. Het gaat dan om kleine klusjes in huis en klein tuinonderhoud.

 

Wat doet de klussendienst niet?

Een klus die meer dan drie uur in beslag neemt. Of werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd door een erkend (installatie)bedrijf of door de verhuurder van de woning. Tot slot is de klussendienst niet bedoeld als vervanger van de vriendelijke buur of helpende kinderen.

 
 

AutoMaatje
ANWB AutoMaatje Roermond is een samenwerking tussen de gemeente Roermond, Wel.kom Roermond, de ANWB en veel enthousiaste vrijwilligers uit Roermond. AutoMaatje is bedoeld voor plaatsgenoten die minder mobiel zijn en voor vervoer afhankelijk zijn van anderen.

 

Wanneer u gebruik wilt maken van ANWB AutoMaatje Roermond belt u uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje Roermond via 0475 345140*. De medewerker van Wel.kom koppelt u aan een van de beschikbare vrijwilligers in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip bij u voorrijden. U rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Kosten bedragen € 0,30 per kilometer.
 

 
Bezoekmaatje
Een bezoekmaatje is een vrijwilliger die u één-op-één ondersteuning en aandacht geeft, bijvoorbeeld bij het stimuleren van deelname aan sociale activiteiten. Maar ook bij het versterken van de eigen regie of om met u van gedachten te wisselen. Het sociale contact staat voorop.

 

 
Meer weten?
*Maatje op Maat is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 - 12:00 uur via

 
T   0475 34 51 40
E   maatjeopmaat@welkom.nu

Geplaatst door:Zowi Naus