Nieuws

Artikel: Buurtlunch zaterdag 26 Oktober 2019 27-10-2019

Op zaterdag 26 Oktober 2019 werd er een buurtlunch georganiseerd door Stichting Wel.kom voor de bewoners uit de wijk, om te vernemen wat er zoal speelt in de wijk.


Op zaterdag 26 Oktober 2019, werd er een buurtlunch georganiseerd door Stichting Wel.kom voor de bewoners uit de wijk, om te vernemen wat er zoal speelt in de wijk, en te horen of bewoners nog tips hadden over wat er nog mistte in de wijk. 

Denk hierbij aan activiteiten. Wat meteen ter sprake kwam was dat een kienmiddag/avond als een groot gemis ervaren werd. Dit werd dan ook meteen door een medewerker genoteerd. Ook kwamen een klusservice, line-dancegroep, en andere dingen voorbij. 

Medewerkers van Wel.kom gingen op een laag drempelige manier met iedereen in gesprek, en het fijne hier aan was, dat je de mensen op deze manier ook leerde kennen, en andersom, maar je kwam er ook meteen achter wat er speelde in de wijk.

Andere thema's waren Service- en diensten wat in het Trefpunt al aangeboden worden, zoals het wijkspreekuur wat elke woensdagmiddag vanaf 13.30 uur plaats vind, het Automaatje, de digitale inloop, hulp bij financiele vraagstukken of problemen.

En mensen konden als ze dat wilden meedoen of meedenken over deelnemen in werkgroepen, of over hoe activiteiten beter aangekondigd konden worden via social media, of flyers. Alle suggesties en tips waren welkom, en werden genoteerd.

De opkomst was best goed, en de hele middag was goed verzorgd, want voor iedereen lagen er lekkere broodjes klaar, en men kon zich koffie/thee, of jus d'orange pakken.

Wat mij opviel was dat er ook echt een hele gezellige en ongedwongen sfeer hing. Ik heb zelf ook nieuwe mensen leren kennen, en ik vond het fijn om van andere mensen te vernemen hoe hun het wonen in de wijk ervaarden, en waar zij eventueel tegen aan liepen. 

Kortom ik vond het een geslaagde middag, en super georganiseerd door Wel.kom, en ik denk dat je door het in gesprek gaan met mensen er zeker achter komt wat er leeft in de wijk. Echt een super intitiatief dit.

In November volgt een tweede buurtlunch, dus kon u er dit keer niet bij zijn, u bent dan natuurlijk ook van harte welkom.

 

Geplaatst door:Nori Reijnders