Nieuws

De Lees Kast 08-11-2019

Sinds kort heeft wijkcentrum het Trefpunt er een attribuut bij. De Lees Kast. Hierin staan verschillende boeken, van jong tot oud, wat te leen, te ruil, en aan te vullen zijn, en wat mensen kunnen lenen. 1 boek per keer.


Je kunt boeken ook ruilen, en ten alle tijden mogen oude boeken hier ingeleverd worden, zodat de boekenkast nog meer gevuld en gevarieerd raakt.

Voor sommige mensen is lezen misschien lastig, maar de kast is ook voor deze mensen zeker bedoelt. Schroom niet om om hulp te vragen, als je het nodig hebt. Ook voorlezen voor kinderen is erg leerzaam, en een ontspanningsmoment voor ouder en kind. Hiermee bind het kind zich aan de ouder, en de ouder geniet zelf van een verhaal, en voelt zich weer even jong, terwijl hij/zij zijn kind voor leest.

Lezen is heel belangrijk voor de mens. Om te beginnen prikkelt het de fantasie, kom je even uit de beslommeringen van het dagelijkse leven, en ontvlucht je de drukte voor even van alledag. Het geeft je ontspanning, en rust.

Of het nu is voor het slapen gaan, als je een half uur pauze hebt, of een lekker recept wilt koken. Lezen brengt je veel genoegdoening.

De Lees Kast bij het trefpunt is laagdrempelig, je kunt zo binnenlopen, en 1 boek per keer lenen. Ook kun je een boek eventueel ruilen, en als je nog oude boeken hebt, zijn wij er heel blij mee. 

De Lees Kast is opgezet door Stichting Wel.kom, en we hopen het lezen bij mensen hiermee ook te kunnen stimuleren. Want een boek doet wonderen ook in taal.

U kunt ook in de stad bij Bibliorura in de Neerstraat boeken lenen. Dit is de grote bibliotheek van Roermond, waar u wel lid van dient te zijn. 

 

Geplaatst door:Nori Reijnders