Nieuws

Bloemenhal Piet Peters blijft groeien 09-02-2020

Piet en Agnes Peters zijn in 1974 begonnen aan de Kempweg, met een kleine bloemen Kiosk.


Dit werd na 3 jaar te klein en dus openden ze in 1977 aan de Kempweg de bloemenzaak. De kiosk werd in Maasniel neergezet, waar op dat moment een kleinere kiosk stond, die sinds 1975 geopend was en omdat de zaken goed gingen, groeide dit uit tot een grote moderne bloemenzaak op de Kemp en in Maasniel in een grote bloemenkiosk. Sinds 1983 is Marie- Louise Meijer-Peters, de dochter van Piet en Agnes Peters en de vrouw van Ger Meijer mee gaan werken, in de bloemenzaken van haar ouders. Eerst in Maasniel en later op de Kemp. ''In 1991 kwam mijn echtgenoot Ger Meijer bij ons werken en in de loop der jaren heeft hij de taken, die Piet vroeger had steeds meer van hem overgenomen. Helaas is Piet in 2006 na een kortstondige ziekte overleden, wat mede daarna ook door de economische crisis die erop volgde, een grote impact had op ons bedrijf. Door een goede bedrijfsvoering van ons, zijn onze zaken op dit moment succesvoller dan ooit. Omdat de bloemenhal sinds 2010 aangesloten is bij Topbloemen( die landelijk bekend staat als de nummer 1 in bloemen verzenden) groeit het bedrijf nog steeds.
Via de website worden er ongeveer 700 tot 800 boeketten bloemen, per maand bezorgd. Het team bestaat uit 6 vaste medewerksters, 2 chauffeurs en Marie- Louise en Ger. Er wordt nog steeds naar ervaren bloembindsters gezocht om het team te versterken, maar het is erg moeilijk om goed personeel te vinden. Een van de hoogtepunten van Bloemenhal Peters is elk jaar de jaarlijkse herdenking, bij het Nationaal Indie monument in Stadspark Hattem, waar zij de kransen voor leveren. Sinds enkele jaren leveren zij ook de bloemstukken voor het Ministerie van Defensie, de ministerraad en de Staten Generaal. Hier zijn ze super trots op. Zij onderscheiden zich van andere bloemenzaken, door hun bloemwerk voor alle gelegenheden en een ruime keus aan boeketten.
Doordat Ger Meijer s' morgens vroeg al om 3 uur naar de bloemenveiling in Ede rijdt, kunnen de klanten altijd verzekerd zijn van verse bloemen tegen een betaalbare prijs.Voor de toekomst wordt gehoopt dat klanten ondanks het internet, toch ook nog de weg naar de bloemenzaken weten te vinden, om zich zelf of iemand anders te verwennen met een mooi boeketje bloemen of een ander leuk cadeautje. Er worden wekelijks leuke artikelen ingekocht, tegen een betaalbare prijs. En omdat de zaken nog steeds groeien, willen ze hun team in de toekomst uitbreiden.
''We zijn zelf nog altijd de spil van het bedrijf, met om ons heen een goed team mensen. We zullen ons bedrijf voortzetten op dezelfde manier, zoals Bloome Piet en Agnes het ooit begonnen zijn, dat wil zeggen een goede service, verse producten tegen een betaalbare prijs en altijd een grote keuze aan bloemen, planten en ambachtelijk gemaakt bloemwerk'' vertelt Marie- Louise. ''Jammer genoeg hebben wij geen opvolgers, die het bedrijf in de toekomst over willen nemen.We willen zelf nog een aantal jaren doorgaan, maar zijn wel al op zoek naar iemand die de zaak wil over nemen als wij er mee stoppen besluit mevrouw Meijer- Peters.

Geplaatst door:Angela Hokstam