Pagina

Maatje op Maat

Maatje op Maat is hét centrale punt voor inwoners van de gemeente Roermond voor een-op-een vragen voor ondersteuning.


Maatjes zijn vrijwilligers die met hun inzet een groot verschil maken in het leven van een ander. Ze geven extra aandacht, bieden steun en hulp aan iemand die dat nodig heeft.

Zowel vrijwilligers als mensen die behoefte hebben aan een maatje kunnen zich aanmelden. Na aanmelding kijken we naar de behoeften en interesses van de aanvrager en kwaliteiten van de maatjes. Die nemen we mee om een goede match te kunnen maken. 

Bij Maatje op Maat kunt u terecht voor een:

AdministratieMaatje
Een AdministratieMaatje is bedoeld voor mensen die niet meer zelf hun administratie of belastingaangifte kunnen doen. Maatjes kunnen helpen door de administratie op orde te brengen en te helpen bij het invullen van de belastingpapieren. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Voorwaarde is wel dat je een laag inkomen hebt.
 

KlusMaatje
Heb je in huis of tuin een klus die je zelf niet (meer) kunt uitvoeren en geen mensen om je heen die dit voor je kunnen doen? Je kunt een beroep doen op onze KlusMaatjes. Een KlusMaatje is bedoeld voor mensen met een laag inkomen, in het bijzonder ouderen, mensen met een beperking en mensen die extra ondersteuning nodig hebben. Voor een klus betaal je de vrijwilliger contant € 2,50 per halfuur. 
 

AutoMaatje
Een AutoMaatje is bedoeld voor mensen uit Roermond die minder mobiel zijn en voor vervoer afhankelijk zijn van anderen en daardoor te veel thuis moeten blijven. Met ANWB AutoMaatje komen zij weer onder de mensen. Wie hiervan gebruik wil maken belt minimaal twee werkdagen van tevoren naar 0475 345140 (maandag t/m vrijdag 09.00 - 12.00 uur). Wel.kom koppelt de deelnemer aan een beschikbaar Maatje en deze komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. Je betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van €0,30/km aan de vrijwillige chauffeur. 

 
BezoekMaatje
Een BezoekMaatje is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan gezelschap. Bijvoorbeeld samen een kopje koffie drinken, naar buiten gaan of een praatje maken over de dingen die je bezighouden. Het sociale contact staat voorop. 

BelMaatje
Een BelMaatje is iemand die regelmatig belt met een vast persoon. Dit is voor mensen die het fijn vinden om regelmatig gebeld te worden door dezelfde persoon. Op deze manier kan men zijn/haar verhaal kwijt of ook wel eens naar andermans verhaal luisteren. Dit kan voor een hoop gezelligheid zorgen

 

 

Meer weten?

Maatje op Maat is op werkdagen telefonisch bereikbaar tussen 09:00 - 12:00 uur via

 
T   0475 34 51 40
E   maatjeopmaat@welkom.nu

 

Geplaatst door:Stichting Wel.kom